New England hus

New England hus

lördag 2 september 2017

Bilder från kund: Ett vackert stall

För fyra år sedan kontaktade en kund mig och frågade mig om jag kunde rita ett nytt stall åt dom då deras gamla stall hade brunnit ned. Som tur var hade inga kommit till skada, men familjen behövde ett stall till sina hästar.
Stallet skulle vara likt det stall som jag och min familj har på vår gård, men vi lade till lite extra funktioner såsom spolspilta, spilta för iordningställande samt större sadelkammare.

I veckan fick jag bilder från kund på det färdiga stallet.
Jag bara måste dela med mig av bilderna. Det är helt fantastiskt - ett riktigt drömstall.

Kolla det färdiga resultatet:


När jag ritade stallet för 4 år sedan såg det såhär ut i mitt 3D arkitektprogram Chief Architect:


Önskar du se fler 3D bilder från projektet när jag jobbade med det så hittar du inlägget på bloggen Den Vita Drömgården från 11 juni 2013 HÄR

Stallets planlösning:


Verkligheten är faktiskt vackrare är ritningarna.
Välkommen in:


Stallet har 6 boxplatser samt lösdrift:



Det finns både spolspilta och spilta där man kan göra i ordning hästen:


Sadelkammaren är alldeles ljuvlig med sina stora fönster. Visst vill man stanna här både innan och efter ridningen?


Sadelkammaren är inte bara för umgänge. Det har även har gott om förvaring.


Vackra detaljer. Ett sätt att använda hästskor:


Kunden är väldigt nöjd med stallet och jag förstår dom. Det är alldeles ljuvligt. Nästan så man ångrar att man inte byggde större själv.  Vi är dock väldigt nöjda med vårt stall också. När jag ritade stallet åt kunden hade vi vårt stall som förebild och utvecklade det så att det blev ännu bättre och passade kunden behov bättre.


Det är otroligt roligt att få se ritningar bli till verklighet och extra roligt när kunden är nöjd.

Hoppas ni också gillade stallet.

Ha en underbar helg! 
Hade en härlig solnedgångsritt i går men hann tyvärr inte det idag innan solen gick ned.
Får hoppas på en solig söndag!




Må bäst!









onsdag 30 augusti 2017

Kundbesök i New England hus

Sommaren har varit fantastisk och nu är jag åter tillbaks vid datorn för att kreera vackra hus.
Sista dagen på sommaren som har varit solig och vacker var jag på besök hos en kund som nyss har flyttat in i sitt New England inspirerade hus som byggts i Nykvarn.


Just denna dag var det regnigt och det var nog den enda regniga dagen vi haft i sommar. Trots det grådassiga vädret lyste huset ståtligt och vackert på gatan!

På baksidan finns poolen och Attefallshuset som bildar en vacker uteplats och poolområde.
Det ser vackert ut nu, men tänk bara när solen skiner, pergolan är målad och planteringen är klar.


Arkitekt är jag; Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB och vald husleverantör är Willa Nordic.

Detta New England hus ritades för kund med önskemål om ett rymligt och välkomnande hus anpassad för umgänge med familj och vänner.
Efter samtal med kund som nu har flyttat in i huset så stämmer förväntningarna väl med verkligheten. Det blev precis som det var tänkt.


Här är verkligheten!


Detaljer på fasaden:



Nedan presenteras några av 3D bilderna dom gjordes av mig under ritningsprocessen av huset och som även presenteras i ett tidigare blogginlägg. Klicka HÄR för att komma dit.


Byggrätten var generös, men det fanns en höjdbegränsning på takhöjden på 4,5 meter och en nockhöjd på 7,5 meter. Det var en utmaning att rita ett stort men lite lägre hus, men med vinklar, takkupor, tillhörande garage och Attefallshus blev det harmoni och en helhet.

Byggytan är på drygt 250 kvm. Boytan på plan 1 är på 212 medan boytan på plan 2 är på 199 kvm. Garaget är på 60 kvm.


För att ni skall ha koll på husets planlösningar visar jag här planlösningen i 3D. Lite ändringar har gjorts såsom extra walk-in closet istället för garderob i Walk in closet samt borttagning av skafferi i köket. I övrigt är planlösningen likt det som var planerat.

Plan 1:

New England hus - Plan 1
New England hus - Plan 2
Välkommen in!


När man kommer in igenom huvudentrén har man tvättstuga och gästtoalett till höger samt kapprum och vardagsrum till vänster.
3D bild från mitt arkitektprogram Chief Architect visas nedan:


Tvättstugan är rymlig. Här finns det gott om plats för både förvaring och sortering av tvätt:


Luckorna i tvättstugan kommer från HTH.


Den lilla gästtoaletten har också inredning från HTH:


Trappan upp till övervåningen går runt öppna spisen och finns i vardagsrummet.



Kunden är nyinflyttad och ny soffa är beställd. Ofta passar inte dom gamla möblerna det nya huset och särskilt inte om man bygger extra stort. Då kan gamla möbler kännas för små. Jag har själv denna erfarenheten när vi byggde nytt och flyttade från ett litet sekelskifteshus till stor hästgård.


Det är högt i tak och för att få extra upplevelse och rymd valde vi att ha extra höga fönster och dörrar.
Det skapar mer rymd och ljus.


Det är en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Några pelare och halvvägg delar av rummen.


Köket som är från Nisseby Snickeri är specialanpassad för huset.
Snyggt och mycket bra kvalitet.


Köket är planerat utifrån att man kan både umgås och göra mat.



Från matplatsen finns dubbeldörrar ut mot uteplats och pool:


Här ser man uteplatsen och husets fasad vid köket:


Det ser inte så roligt ut på bilderna nu när det regnar, men man kan lätt se att det kommer att bli så vackert till nästa år när pergolan är målad, solen skiner och planeringar finns i krukor och runtom.


Enligt 3D bilderna från arkitektritningsprogrammet när det var soligt och uppväxt såg det såhär ut:


Attefallshuset med pergola fungerar också som uteplats.


Här finns en öppen spis och en del av Attefallshuset har skjutdörrar så att man kan sitta inne om man skulle önska.


På husets gavel finns en dörr ut från bastun där man kan hoppa i familjens uppvärmde utomhusspa.
Det kan också vara skönt att springa från poolen och in i bastun och det är lite kallare temperatur.


Bastudetaljer och lavar kommer från Bastuspecialisten:
Numera kan man välja färg på väggarna. Dessa väggar är betsade i en varm brunton.


Från bastun kommer man in i master bathroom.


Masterområdet har både bastu, bad, två walk-in closets och sovrum.

Här är ett av husets walk- in closet.


Master bedroom med utsikt och utgång mot poolområdet:


När huset planerades var minsta barnet så litet att känslan just då var att den yngste skulle få sovrummet bredvid mamma och pappa. Det tar ju något år från ritning till färdigt hus och när det var dags att flytta in önskade minstingen flytta upp till ovanvåningen med dom andra syskonen och barnrummet bredvid mamma och pappas sovrum fick bli kontor istället.


På kontoret finns en vackert platsbyggd bokhylla gjord av en lokal snickare.


På övre plan finns 3 sovrum, badrum, allrum och bio.

Här är familjens biosalong:



När man kommer upp från trappan från nedervåningen finns allrummet. Familjen placerade pingisbordet som först var tänkt att placeras i utrymmet över garaget, men nu när det står i allrummet nyttjas pingisbordet hela tiden.
Jag blev själv sugen att ta en match:


Hela övervåningen har ljusa heltäckningsmattor. Det är oerhört behagligt att gå på och bidrar till ljuddämpningen mellan våningsplanen.

Sportrummet till storebror på övre plan:


Storasyster har sitt rum på andra gaveln med dom vackra halvmåneformade fönstren:


Vi gjorde en sovalkov där rummet har snedtak. Här är det tapetserad med en mörkare färg så att det blir riktigt mysigt att sova i:


Det finns gott om förvaring i hörnen på rummet. Fyra olika skåp där man kan ha både leksaker, kläder och ett skåp är så stort att man kan ha en liten pusselhörna där:


Lillebror fick rummet mellan storasyskonen.
Alla rum är rymliga och har gott om förvaringsmöjligheter.


Barnen får dela på ett badrum med bubbelpool, dusch, dubbelhandfat och toalett.
Takfönstren ger extra ljus och rymd i snedtaket.


Efter att ha diskuterat projektet med kund är slutsatsen att dom är mycket nöjda med resultatet och jag får bara hålla med. Det blev ett riktigt vackert hus med just dom funktioner som familjen önskade.

Precis som kunden önskade och som vi tänkte så är det groventrén som används mest. Den ligger närmast garage och parkering.

Groventrén ligger i direkt anslutning till köket och det är här man oftast går in och hänger av sig kläder. Här finns det gott av förvaring. 
Det är sällan groventrén känns välkommen åt gäster, men denna entrén gör verkligen det. Välkomnande och väldig praktisk.




Jag tackar för besöket i detta vackra New England inspirerade hus och ser fram emot att se det till nästa år igen när solen skiner och allt är klart på utsidan.


Ser fram emot ett härlig höst med nya spännande projekt.
Jag har nu stigit av min häst och sitter vid datorn igen!


Må så gott!